Over ons

Evolution of an Idea

SOWNet technologies is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in draadloze sensornetwerken. In 2006 zijn wij opgericht als een spin-off van het onderzoeksinstituut TNO, kerngebied Defensie en Veiligheid. Inmiddels hebben wij bijna 10 jaar ervaring in het bedenken, ontwerpen en installeren van succesvolle sensornetwerk applicaties in diverse branches. Altijd in een effectieve en prettige samenwerking met onze opdrachtgevers en partners.

Wij streven naar een maatschappij waarin het leven van alledag wordt vergemakkelijkt, verbeterd en verrijkt. Dit doen wij door intelligente sensortechniek in te zetten als tool om ons gezamenlijk doel te bereiken. Zo helpen wij ondernemers en partijen om hun omgeving middels gemakkelijke en overtuigende plug & play sensor-oplossingen te controleren en naar de hand te zetten.

SOWNet is onderscheidend

ApplesSamenwerken met ons betekent voor u dat u kunt rekenen op creatief en pragmatisch opgezette nieuwe sensor-netwerk concepten of oplossingen. Precies afgestemd op uw behoeften of problemen. Tevens bent u verzekerd van gestructureerde en professioneel uitgevoerde projecten en duidelijke afspraken. In nauwe en prettige persoonlijke samenwerking.

Wij leveren maatwerk omdat elke behoefte of probleem uniek is. Dit kunnen wij door de integratie van eigen hard- en softwareontwerp. Het zelf ontwikkelde intelligente SOWNet-protocol maakt daarnaast low-power applicaties mogelijk, waardoor bepaalde oplossingsrichtingen ineens wel mogelijk zijn.
Hierdoor controleren wij het gehele product en leveren wij die gewilde unieke functionaliteit en klantervaring. Zodat u zich hier verder niet druk over hoeft te maken. Doordat alleen gewerkt wordt met kwalitatieve hardware en wij dat stapje meer zetten, is uw product state-of-the art, robuust en duurzaam.